Quinta

Toen we onze Quinta kochten, stond de bestemming van het terrein al vrij snel vast voor ons. Het landelijke karakter van het terrein met de vele olijfbomen, kurkeiken, rotspartijen en fruitbomen moest bewaard blijven en toegankelijk zijn voor onze gasten.

Een aanzienlijk deel van het terrein heeft een kalkrijke bodem, die ooit 4 ha wijnbouw voortbracht. Dit in tegenstelling tot het waterrijke gedeelte nabij de heldere beek die ontspringt in de heuvels van São Mamede. De verschillende bodemsoorten geven het terrein vele soorten grassen en planten. Voorbij de beek hebben we het zwembad, het labyrinth en het kinder-wandelpad fraai in het landschap opgenomen. 

Aan de zuidzijde ligt een enorme granieten rotsformatie. De hoogte van de rotsen stelt u in staat ver te kijken en te genieten van dit bijzondere gedeelte van ons terrein. Een avontuurlijk wandelpad is in aanleg. De wandelpaden zijn er voor de vroege ochtend of voor een avondwandeling. Paden met de nodige verscholen bankjes voor die fraaie zonsondergang. Of om het fraai verlichte kerkje Senhora de Penha te zien. Of om simpelweg een te zijn met de natuur.


Hoor de stilte